Windows 10: Βάζουν τέλος στους τοπικούς λογαριασμούς;

Η Microsoft θέλει να εξαφανίσει τους τοπικούς λογαριασμούς από τα Windows 10. Το τελευταίο καιρό φαίνεται όλο και πιο πολύ ότι η Microsoft προσπαθεί να αφήσει τους τοπικούς λογαριασμούς στο παρελθόν και να ωθήσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν λογαριασμό της Microsoft.

Μέχρι τώρα, κατά την εγκατάσταση των Windows 10, οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν να δημιουργήσουν έναν τοπικό λογαριασμό ή έναν λογαριασμό Microsoft.

Ο τοπικός λογαριασμός όμως, είναι συνδεδεμένος μόνο με τον υπολογιστή, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση σε άλλους υπολογιστές, δεν συνδέεται με το cloud των Windows 10 όπως και με το OneDrive και το Microsoft Store και δεν απαιτεί διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από την άλλη πλευρά, ένας λογαριασμός της Microsoft συνδέεται με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη και συνδέει τα Windows 10 με όλες τις υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud της Microsoft, όπως Office, Outlook, OneDrive Xbox κ.λπ.

Η Microsoft δυσκολεύει επίτηδες την δημιουργία τοπικού λογαριασμού

Από τα Windows 10 1903, πολλοί χρήστες πλέον δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν έναν τοπικό λογαριασμό κατά τη διάρκεια της αρχικής ρύθμισης.

Πρόσφατα, η αλλαγή αυτή επεκτάθηκε και στους χρήστες της Ινδίας και της Γερμανίας. Για τους συγκεκριμένους χρήστες, ο μόνος τρόπος δημιουργίας ενός τοπικού λογαριασμού κατά τη διάρκεια της ρύθμισης είναι να αποσυνδέσουν τον υπολογιστή από το Internet.

Ακριβώς αυτό! Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή από το Internet για να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης!

Αν δεν θέλετε να αποσυνδέσετε το δίκτυό σας, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν Microsoft λογαριασμό, και τότε (στην επόμενη οθόνη) σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε τοπικό λογαριασμό.

Windows 10 : Τέρμα στην δημιουργία τοπικών λογαριασμών

Η Microsoft σας θέλει στο cloud

Καθώς τα Windows 10 εξελίσσονται, όλο και πιο μεγάλο μέρος των online δραστηριοτήτων βρίσκεται στο cloud και στον Microsoft λογαριασμό σας, όπως το OneDrive, το Office, το Microsoft Store, κ.α. Μην ξεχνάμε ότι χωρίς Microsoft Λογαριασμό τα Windows 10 δεν είναι τόσο πλούσια.

Για αυτό το λόγο, είναι λογικό η Microsoft να ώθει τους χρήστες προς έναν λογαριασμό της αντί για έναν τοπικό με στόχο την εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών της.

Πηγή: https://www.secnews.gr/213347/windows-10-telos-topikous-logariasmous/?fbclid=IwAR3Q_xF_B4Q1CA5f8mQn-rF3FfFIejPclM4nKCqsSO9a7mfrB10L7KvHk4c

Workstation PC, AMD Ryzen 7 2700X, Nvidia Quadro

Μητρική: Asrock Socket AM4 Fatal1ty B450 Gaming K4
Κάρτα γραφικών: nVidia Quadro P2000 5GB (VCQP2000-PB)
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 2700X (YD270XBGAFBOX)
Μνήμη RAM: 16GB DDR4 CL16 3200MHz (HX432C16PB3K2/16)
Τροφοδοτικό: Be Quiet Power Supply 600W
Κουτί: Cougar MX330-X
Αποθήκευση: CT500P1SSD8
Οπτικό μέσο: DRW-24D5MT

Τo Steam Labs θα σας βοηθά να επιλέξετε τι θα παίξετε

Έρχεται το “Play Next” feature.

Όπως αναφέρει το PC Gamer, σε αντίθεση με το Interactive Recommender, το Play Next δεν θα σας προτείνει games που πρέπει να αγοράσετε αλλά τίτλους που ήδη έχετε και ίσως πρέπει να ξαναπαίξετε. To feature θα σας προτείνει τρεις τίτλους από τη βιβλιοθήκη σας μαζί με ένα μίνι τρέιλερ, tags και παρόμοια παιχνίδια, ώστε να μπείτε για τα καλά στο κλίμα.

Αν κανένα από τα τρία δεν σας πείσει να το ανοίξετε ξανά, τότε μπορείτε απλά θα πατήσετε το κουμπί “Next Picks” και τρία νέα games θα κάνουν την εμφάνιση τους. Δεν ξέρουμε αν κάποια στιγμή θα σταματούν οι προτάσεις, κάτι που εξαρτάται και από το μέγεθος της συλλογής σας.

“Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούμε για να βρούμε παρόμοια παιχνίδια αποτελεί ένα νέο σύστημα με το οποίο πειραματιζόμαστε στο lab και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν κάποιες φορές τα αποτελέσματα είναι αναπάντεχα”, αναφέρει η Valve.

Με το Steam labs να ψάχνει συνεχώς νέες ιδέες, δεν είναι περίεργο που το Steam συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ.

Πηγή: https://gr.ign.com/steam-1/76366/news/to-steam-labs-tha-sas-boetha-na-epilexete-ti-tha-paixete?fbclid=IwAR2ZeNqjFDdLwZymOn0IqK4z7gF7LroXTPX-37wwajkfi0GELPlGhMjkr4s

Η κρίσιμη διαφορά στην ανοδική κίνηση του Bitcoin

Τα στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης που συνηγορούν ότι υπάρχουν σημάδια «υγείας» στην κίνηση του κρυπτονομίσματος. Πώς κινείται ο ανταγωνισμός και τι υποστηρίζουν αναλυτές.

Αυτή τη φορά η άνοδος είναι διαφορετική, πιο ώριμη. Έχει διορθώσεις, που σημαίνει ότι δίνει την ευκαιρία να μπουν οι πιο διστακτικοί. Συσσωρεύσεις, για να σου δώσουν τον χρόνο να σκεφτείς. Μια άψογη κίνηση, λες και είναι βγαλμένη από τα βιβλία.

Ό,τι αποζητούμε ή, αν θέλετε, ελπίζουμε να δούμε στην αρχή ενός ανοδικού κύκλου. Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι ακόμα πως κάθε καινούργια γραμμή τάσης (πορτοκαλί γραμμή) σχηματίζει εντονότερη κλίση, χωρίς να την έχει διασπάσει προς τα κάτω.

Ένα επιπλέον στοιχείο της υγείας της ανόδου αφορά τα altcoins (έτσι ονομάζονται όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός του Bitcoin). Όλα, μα όλα, τουλάχιστον τα μεγαλύτερα, δείχνουν τις ίδιες ανοδικές τάσεις. Τα περισσότερα ανεβαίνουν σαν ποσοστό εμφανώς περισσότερο από το ίδιο το Bitcoin. Όπως για παράδειγμα το δεύτερο σε σπουδαιότητα κρυπτονόμισμα, το Ethereum, που τα Χριστούγεννα είχε 124 δολάρια. Σήμερα έφτασε τα 262 και συνεχίζει ακάθεκτο.

Άλλη μια ιδιαιτερότητα του ανοδικού κύκλου που διανύουμε, είναι ο ρόλος των διεθνών ειδησεογραφικών μέσων. Ειδικά εκείνα με οικονομικό περιεχόμενο έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακή μεταστροφή. Εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία τους αντιμετώπιζε το Bitcoin επιφυλακτικά έως και εχθρικά, πλέον οι επικριτές του όλο και σπανίζουν. Πλέον όχι μόνο καλούνται ειδικοί προκειμένου να εξηγήσουν τις ιδιαιτερότητες του χώρου, αλλά το εκθειάζουν οι ίδιοι οι παρουσιαστές! Ποιος περίμενε τέτοια εξέλιξη, δεδομένου ότι πριν λίγα χρόνια, όποτε αναφέρονταν σε αυτό, έπαιρναν μια έκφραση σαν να τους έβαζες να ακουμπήσουν ραδιενεργό απόβλητο.

Ας δούμε τι έλεγαν χθες από το CNBC. «Το Bitcoin συνεχίζει να ανεβαίνει και δεν το έχετε προσέξει όσο πρέπει. Ήδη είναι 44% από την αρχή της χρονιάς. Από το μηδέν, πήγε στις 20.000, μετά πίσω στις 4.000 και τώρα επανήλθε στις 10.000 δολάρια. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως έχει πετάξει έξω όλους τους αδύναμους παίκτες και έχει μεγάλη ορμή. Ταυτόχρονα έχουμε μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα να μιλάνε πια ανοικτά για δικές τους blockchain πλατφόρμες. Αφού ο χρυσός κάνει ράλι, γιατί να μην κάνει και το Bitcoin;» (σ.σ. ο παραλληλισμός του χρυσού με το Bitcoin είναι ξεκάθαρος).

Κατόπιν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών, που την αποκάλεσαν παλαβή (nuts). Αυτές οι πολιτικές τροφοδοτούν το ράλι του Bitcoin, καθώς θεωρείται πλέον ασφαλές καταφύγιο και επιπλέον έχουμε ενδιαφέρον από θεσμικούς, δήλωσαν οι παρουσιαστές του καναλιού.

Παίρνοντας τον λόγο ο Sullivan ανάφερε πως ένα μέρος του ενδιαφέροντος για το Bitcoin θα μπορούσε να αποδοθεί στους Ασιάτες αγοραστές που θέλουν να προστατεύσουν τα χρήματά τους, ως αποτέλεσμα της επιδημίας του coronavirus.

Ο τελευταίος που μίλησε, ήταν ο Guy Adami, Διευθυντής της Advocacy Advisor, ο οποίος έδωσε μια διαφορετική ερμηνεία: «Σε έναν κόσμο όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους, κερδισμένο είναι το Bitcoin. Σε έναν κόσμο παραστατικών (fiat) νομισμάτων, το Bitcoin είναι ο νικητής!»
Όσο και αν σε κάποιους φαίνεται αδιανόητο, αυτά πλέον παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές από οικονομικά ενημερωτικά δίκτυα παγκόσμιας εμβέλειας. Ότι το Bitcoin είναι ο νικητής!

Ας αφήσουμε το CNBC, για να επανέλθουμε στην αγορά. Όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, ναι μεν το Bitcoin θα δώσει τον τόνο και την κατεύθυνση, αλλά οι πραγματικά μεγάλες αποδόσεις θα έρθουν από τα μικρότερα. Όταν αναφέρομαι σε μικρότερα, δεν εννοώ βέβαια νομίσματα τύπου… pi! Για το συγκεκριμένο, που έχει προκαλέσει πολλές κουβέντες, εξακολουθώ να θεωρώ πως πέρα από τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν γύρω από την αξιοπιστία του, είναι ο λάθος τρόπος για να ξεκινήσετε με τον χώρο των crypto.

Κατανοώ ότι χρειάζεται χρήματα. Κατανοώ ότι υπάρχουν ορισμένοι που αδιαφορούν όταν χάνουν τον χρόνο τους. Κατανοώ επίσης ότι πολλούς δεν τους ενδιαφέρει να δίνουν δεξιά και αριστερά σε αγνώστους τα προσωπικά τους δεδομένα. Άλλο είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω. Αδυνατείτε να διαθέσετε 10, 20, 50, 100€, προκειμένου να αποκτήσετε κανονικά κρυπτονομίσματα για να νιώσετε την εμπειρία; Νομίζετε πως χρειάζονται περισσότερα;

Δεν χρειάζεται κάποιος να αγοράσει ένα ολόκληρο Bitcoin, αξίας 9.360€ που έχει τώρα. Δεν είναι αυτό το ελάχιστο ποσό επένδυσης. Το ελάχιστο ποσό είναι ένα Satοshi, η μικρότερη μονάδα του Bitcoin. Όπως το ευρώ έχει 100 σεντς, το ένα Bitcoin έχει 100 εκατομμύρια Satοshi. Άρα μπορείς να επενδύσεις ελάχιστα, πραγματικά ελάχιστα, αν φοβάσαι ή αν δεν σου περισσεύουν.

Για να αρχίσεις να ασχολείσαι, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, σύνδεση στο διαδίκτυο και σωστή καθοδήγηση, ώστε να μην πέσεις θύμα των επιτήδειων που καραδοκούν. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά χρηματιστήρια, όπου για να σου αποφέρουν ικανοποιητικό εισόδημα, όχι μόνο απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά έχεις να ανταγωνιστείς υψηλού επιπέδου επαγγελματίες με εμπειρία δεκαετιών, βαθιές τσέπες και προνομιακή πληροφόρηση.

Άρα; Να βάλουμε ό,τι χρήματα διαθέτουμε στα crypto; Όχι, βέβαια! Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων, όπως κάθε επένδυση σε μια νέα τεχνολογία, έχει ρίσκο. Δεν είναι για όλους και σίγουρα δεν τοποθετούμε όλα μας τα χρήματα.

Ποια θα είναι η πορεία του Bitcoin από εδώ και πέρα; Όλα είναι ανοικτά. Ίσως τελικά να απαξιωθεί. Από την άλλη, ίσως μετεξελιχθεί σε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα στη θέση του χρυσού. Και τα δύο αυτά ακραία σενάρια δεν είναι εντελώς απίθανα. Η αβεβαιότητα γύρω από την εξέλιξή του είναι ένας από τους λόγους που κάνουν τη διαδρομή τόσο συναρπαστική.

Η αντίστροφη μέτρηση για το halving του Bitcoin συνεχίζεται: 88 ημέρες.

Σεμινάρια

Αναρτήθηκε το πρόγραμμα του Μαρτίου. Τα σεμινάρια διεξάγονται κάθε Δευτέρα στα γραφεία του euro2day.gr, σε γκρουπ 7 ατόμων. Την Πέμπτη πραγματοποιούνται μέσω Internet, σε γκρουπ 5 ατόμων. Το on-line μάθημα γίνεται ζωντανά, σαν να είμαστε δίπλα. Δεν βλέπετε κάποιο βίντεο-κονσέρβα. (https://www.media2day.gr/seminars)

Εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin και σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον φτηνότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα. Αποκλειστικά για όσους θα συμμετέχουν στα σεμινάρια, δίνεται η δυνατότητα να προμηθευτούν ένα βιβλίο που αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο εξηγεί τι είναι Bitcoin και τον μοναδικό τρόπο λειτουργίας του και το δεύτερο, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε επενδυτικά τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

** Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

Πηγή: https://www.euro2day.gr/investments/crypto/article/2008095/h-krisimh-diafora-sthn-anodikh-kinhsh-toy-bitcoin.html?fbclid=IwAR1DcbXN0Y3HTWY4l0VcPtZkZBnlXoh9XXElvoT5uGmtgVmwDyuw5liHHQM

Μυρμήγκια VS Tesla: Τα έντομα κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή του Ίλον Μασκ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla αντιμέτωπα με τα… μυρμήγκια: Η αυτοκινητοβιομηχανία, που σχεδιάζει να λειτουργήσει ένα μεγάλο εργοστάσιο κοντά στο Βερολίνο το 2021, ξεκίνησε να εκχερσώνει το οικόπεδο, όμως είναι υποχρεωμένη να φροντίσει για την πανίδα της περιοχής.

Ο αμερικανικός κολοσσός δίνει μάχη με το χρόνο επειδή η εκπλήρωση της υποχρέωσής της να διαφυλάξει τα είδη της περιοχής, όπως τα μυρμήγκια, τα πουλιά και τις νυχτερίδες μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα.

Τον περασμένο μήνα η Tesla έλαβε την άδεια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο Γκρινχάιντε του Βρανδεμβούργου, πολύ κοντά στη γερμανική πρωτεύουσα.

Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η εταιρεία θα πρέπει τώρα να «μετακομίσει» τις μυρμηγκοφωλιές σε ασφαλές σημείο, χρησιμοποιώντας φτυάρια και μικρούς εκσκαφείς.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποσχεθεί επίσης ότι θα κρεμάσει 400 φωλιές πουλιών στην περιοχή επειδή λόγω της αποδάσωσης θα καταστραφούν οι φωλιές κάποιων ειδών.

Όπως γράφει η Tagesspiegel, τα πουλιά θα επιστρέψουν για να φωλιάσουν στα δέντρα τον Μάρτιο. Περίπου την ίδια εποχή αναμένεται ότι θα ξυπνήσουν από τη χειμερία νάρκη τους και οι νυχτερίδες και θα αρχίσουν και αυτές να ζευγαρώνουν. Η NABU, η γερμανική ένωση για την προστασία της φύσης, προειδοποίησε ότι θα είναι εύκολο να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές οι νυχτερίδες.

Τον περασμένο μήνα, η Κριστιάνε Σρέντερ, η διευθύντρια του παραρτήματος της NABU στο Βρανδεμβούργο, εξήγησε στην εφημερίδα Berliner Zeitung ότι θα ήταν πιο εύκολο να τις «μετακομίσουν» όσο θα βρίσκονται ακόμη σε χειμερία νάρκη. Το Βρανδεμβούργο έχει μεγάλες προσδοκίες από την άφιξη της Tesla η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα προσφέρει χιλιάδες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο για την εταιρεία στην περιοχή του Γκρινχάιντε. Τον περασμένο μήνα οι αρχές εντόπισαν και εξουδετέρωσαν επτά βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον χώρο όπου θα χτιστεί το εργοστάσιο.

Πηγή: https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/207706/myrmigkia-vs-tesla-ta-entoma-kanoyn-pio-dyskoli-ti-zoi-toy-ilon-mask?fbclid=IwAR3OGpfEYIurkBmEL_L6HriL4XSdUORroMwzFUsJE7IpTL_mTgjMH9fcuYI

Σταθερός Η/Υ για παιχνίδια φτιαγμένος από το ‘διπλό κλικ’.

Cpu: Ryzen 5 2600
Ram: 16gb G.skill ripjaws V 3200Mhz cl16
Motherboard: Msi b450 gaming pro carbon ac
Gpu: Sapphire nitro+ rx480 8gb
Psu: Lc power 1200watt platinum
Case: Nzxt H500

Extra: Sharkoon Shark Blades RGB Strip, 2x 120mm arctic case fans

Μερικές φωτογραφίες απο την προηγμένη σύνθεση Η/Υ:

Gepostet von Διπλό κλικ am Donnerstag, 27. Juni 2019

 

Άλλη μία σύνθεση Η/Υ όπως παντα με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια.Cpu: Ryzen 5 2600Ram: 16gb G.skill ripjaws V 3200Mhz cl16Motherboard: Msi b450 gaming pro carbon acGpu: Sapphire nitro+ rx480 8gbPsu: Lc power 1200watt platinum Case: Nzxt H500

Gepostet von Διπλό κλικ am Donnerstag, 27. Juni 2019